”Fördelar med legaliserad prostitution”

Min insändare i Norra Västerbotten den 22 januari 2007:

Prostitution är en sådan sak som alltid har funnits och alltid kommer att finnas. Så även om man stiftar lagar mot det så kan man aldrig få bukt med det. Även i länder där prostitution är belagt med dödstraff finns det. Lagar fungerar inte och det finns bara fördelar att legalisera prostitution. Det skulle bli betydligt säkrare för de prostituerade i flera avseenden. Hallicken skulle bli arbetslös och då hallicken är den prostituerades största hot så skulle de bli säkra på den fronten. Alla prostituerade skulle jobba på skyddade ställen med larm och vakter – precis som i Nevada där prostitutionen är laglig.

Sjukdomarna skulle minska betydligt om inte försvinna helt. Då de prostituerade blir tränade att kolla upp sjukdomar bland deras kunder och även då kondomer och annat skydd finns att hämta ut innan de tar emot en kund.

Sveriges sexlagar fungerar inte, det finns hundratals tjejer som tvingas till prostitution och som inte kan skyddas på ett bra sätt med dagens lagar. Personen som har tvingat tjejen till prostitution får oftast bara ett par års fängelse och är snart ute igen. Samtidigt med legaliserandet så skulle inte trafficking löna sig mer. Skrupelfria personer ger östeuropeiska tjejer förhoppningar att de ska få komma till Sverige för att få det bättre men istället blir de ofrivilliga sexslavar. Detta skulle inte löna sig om prostitution var lagligt för då kan sexköparna gå till en laglig bordell utan risk att bli gripen av polis. Och alla dessa resurser som läggs ner på att kämpa mot prostitution kan användas mot riktiga brott.

Tänk på detta – pornografi är lagligt, men inte prostitution och de är det inte långt ifrån varandra. Tidigare var porr olagligt men man legaliserade det på 70-talet. Vi lever i ett fritt land där man ska få köpa en porrfilm om man vill – precis som jag tycker att man ska få köpa sex om man vill.

0 Svar to “”Fördelar med legaliserad prostitution””



  1. Kommentera

Lämna en kommentar